balum napisał:
Ten filmik, jak i wiekszosc innych to zlepek fikcji i kilku faktow, wyrwane z kontekstu zdania itp. To zwykla propaganda i pranie mozgu.
A ty w to wierzysz, sam sie nakrecasz glupotami. hehe,wypełniłeś hilton luke w brakujących komentarzach.
Ale tak szczerze to nie oglądasz tych filmików dogłębnie,nie zastanawiasz się czy w tej mieszance fikcji,głupot i faktów jest ...o właśnie,jakiś fakt?
To jednak są tam fakty-a jednocześnie głupoty? dziwne,nie można być jednocześnie głupim i mądrym.
I o czym to świadczy drogi hiltonie,że na siłe odrzucasz możliwość istnienia takich właśnie faktów,a Twój komentarz gdzie padło określenie <głupoty> ma Cię w tym utwierdzić że nie potrzeba sobie zaprzątać tym głowy-masz przecież poważniejsze sprawy na codzień.
I tym oto sposobem nieświadomie zapewne,podtrzymujesz status określenia <teoria spiskowa> jako z założenia kłamliwe,tania sensacja,czy wręcz głupoty.
Cokolwiek się wydarzy na świecie jak np nieuzasadniony atak na Irak,bombardowanie instalacji wodnych w Libii,Guantanamo,Czy nawet BV-wystarczy przylepić slogan <teoria spiskowa> i już 90% ludzi małej wiary przechodzą koło tego obojętnie.A szkoda,bo to tak jakby powiedzieli-
-tak wiem że to wszystko jest chore,wiem że urodziłem się po to żeby pracować dla systemu któremu jestem potrzebna,do momentu kiedy będę mogła (emerytura) i dopóki muszę (kredyty na całe życie) poddaje się ,dajcie mi spokój,nie,nie chce wiedzieć i słyszeć że to jest celowe,że jestem nikim,trybikiem-potrzebnym do czasu,dajcie spokój-jutro znowu musze wstać do pracy...
Jeszcze coś dodam-dlaczego takie i inne filmiki (np o ataku na WTC) są tak ogólnie,powszechnie dostępne? Dlaczego powstają swobodnie strony opisujące te zjawiska? Nikt temu nie przeciwdziała,dlaczego? Ktoś powie-demokracja,nie,nie.Demokracja to puste słowo,to już przeszłość.
Wyjaśnie to-pamiętamy po 89' jak w naszej TV poczęły się pojawiać jak grzyby po deszczy programy typu -<sprawa dla reportera>,<interwencja> i jeszcze pare innych,każda stacja miała swój.Co z tego wynikło-ano coraz mniejsze zainteresowanie ludzką tragedią i coraz większa znieczulica-taki jest efekt.A co osiągniemy puszczając w sieć dziesiatki filmów o WTC,Systemie,Niewolnictwie-w tym wypadku trzeba tylko poczekać na zmęczonych codziennością hiltonów którzy na odlew przykleją na takie sensacje slogan <a to kolejna teoria spiskowa> .A że społeczeństwo jest zmęczone codziennością,to i hiltonów odsetek jest spory,i to wystarczy ,żeby ta część społeczeństwa która miałaby może ochote bliżej się zainteresować tematem,również odpuściła.
Tak to działa-moje zmęczone trybiki.
Balum,

zle trafiles z tym tekstem jezeli chodzi o mnie.
Ja mam juz plan na moja emeryture i nie jest to plan tego trybika systemu

Nie jestem oglupiona jednostka systemu, ktora biegnie co sil, zeby wyrwac telewizor. Internet produkuje w wiekszosci smieci, a te smieci sa ogladane, czytane i uwazana za cos niezmiernie istotnego przez takich jak ty lub kryss, szukacie sensacji tam gdzie jej nie ma.
Nie jestem zmeczona codziennoscia. Jestem osoba swiadoma i nie pozwalam manipulowac soba na przyklad takim osobnikom jak ty
Tobie podobni zaraz beda pisali manipulacyjne teksty aby udowodnic, ze to oni maja racje - wybacz balum, ale takich swirow na youtube jest wielu.
Moj syn jak mial 7 lat to tez po obejzeniu filmu chcial byc bohaterem, z tym ze to tylko dziecko. A tu prosze - dorosli ludzie zafascynowani matrixem, zlym systemem niszczacym jednostke
Sory balum, ale ogarnia mnie pusty smiech. Chociaz to nieladnie smiac sie z ludzi z problemami.
Zawsze mozesz zaczac pracowac nad systemem, bedac pracownikiem rzadowym, zmienisz ten straszny system, uwolnisz ucisnionych, "zmotywujesz" takich jak ja

To jak?
Dalsza wymiana zdan nie ma sensu.